INTENSE Carbine 275 2014 by Ronin Sport!

Znaći okvir je Carbine 275, 2014:

Sram XX1
Fox Talas rlc 130-160mm kashima
Reverb Stealth

Kotači su jako zanimljivi, proizvođač CARBONAL, složio ih na Hope nabe i Sapim Cx-Ray žbice, set 275 kotača ispada 1490g, suludo lagano i testirano mojom vožnjom brutalno jaki kotači.. nema pomaka ni milimetra nakon jakih terena tipa kamenjara, dropova bentova sa brzim promijenama ritma iz kompresija i sl.. omjer obruća isti kao enormno skup ENVE, a cijena je  5x manja:-) dimenzije 30mm širina izvana, unutra 24mm, visina 23,5mm..

U boljoj varijanti dolazi kao model Carbine Pro Build sa X01 i Pike 160 rct3 vilicom, prodajna cijena za Hr 40-ak tis.kn i u nešto malo povoljnijoj varijanti Expert sa XT-om i Fox Floatom 160mm, prodajna cijena za Hr 38.5tis.kn! Ovako složen testni bike sa Carbonal kotačima, Talasom i XX1 grupom je cca 45 tis.knBike se ponaša odlično na penjanju recimo za All mountain-Enduro vožnju, kad ga spustim naprijed na 130mm i zatvorim rp23 krut je ko XC bike, pogotovo kod sprinteva i pedaliranja VPP ga totalno ukruti i nema pomaka ni malo sve ide u pogon..

Ako ga otvorim na 2 ili 3 poziciju shocka onda se osjeti rad i puno je mekši i fluidniji za vozit agresivnije nizbrdo.. Vilicu skoro nikad ne koristim u climb modu, sve mi je na trailu, za Dh otvorim descendant, ali čak većinu ostavim na trail da mi prilikom kočenja ne propada previše.. istu je Rock Shox Pike riješio stvar sa propadanjem odlično, pa kao preporučuju za jaču vožnju također..

Razlika izmedju prijašnjeg Carbine 26-ice i ovog novog 27.5 je malo u otvorenijem kutu vilice dok je ostalo zadržao isto kao što je primijerice visina bb-a, nešto je duži, ali neznatno za manevar i brzinu u uskim i oštrim zavojima za 275 kotač, skoro nikakva razlika u brzini manevra, a puno brži.. definitivna razlika u pomicanju granice driftanja od 26-ice, prije bi bi bio na rubu u driftu da ne prokliže, dok 275 drži da ne znaš kaj se događa;-) i samim time isti zavoj u istim uvijetima prolaziš 20-30% brže i mirnije! Za All mountain ili Enduro odlična geometrija, jako teško zapneš u nekim situacijama penjanja ili spustovima, kosinama i bentovima sa pedalom u pod.. sad je složen više za pedalirat sa Thomson lulom 8cm i low rise volanom, ali 750mm (mogo bi i 740mm čisto dovoljno) makar bi perfektna Enduro kombinacija bila 50mm dužina lule..
 


Okvir je moguće podesiti u dvije dužine stražnjeg hoda;140 ili 152mm pomakom vijka na VPP linku!

Ovako složen Carbine 275 je ispao cca 12kg sa TR Nobby Nicom, koji je odličan, ali možda malo tanak za jači teren.. idealno bi bilo Maxxis High Roller II TR, jači u stijenci nego ovaj Nobby..

Jako zanimljivo za Hrvatsko tržište! Carbine 275 može se nabaviti u jeftinijoj varijanti kao neka njihova best seller opcija; Carbine 275 Fundation sa X-Fusion suspenzijama koje reklamirajući i testirajući višestruki svjetski prvak Brian Lopes sigurno vrijedi pažnje, preporučena cijena za Hr 27tis.kn a okvir je identičan kao i kod skupljih varijanti složenog bike-a!
http://www.jensonusa.com/!!O1h3rz!OM0j9RctzMhsNQ!/Intense-Carbine-275-Foundation-BikeBitno napomenuti za kočnice, izabrao sam Formulu R1 sa dodatkom koji se dodatno ugrađuje na R1 - FCS sistemom (feeling control sistem) podešavanja tvrdoće stiska ručice.. kao najlakše na tržištu, ali su stvarno jake kočnice, doduše obavezno koristiti organske pločice jer puno slabije koče sa sintetskim ili još bolje staviti Swiss Stop, brže se troše, ali jača je snaga definitvno i osječaj jer,  gledajući da skinete koji gram morate biti spremni dati malo više love za mijenjanje pakni i dobitna kombinacija je tu..:-) dakle, posto je to u stvari XC kocnica, sa vecim prednjim rotorom 180mm (zadnji je cisto dovoljno 160),  FCS adapterom i mekanim swissstop paknama slozis jacu, all mountain / enduro varijantu u istoj gramazi kao za XC, a brutalno jako koći u svim uvijetima!
u cijene za Hr je uračunato sve trošarine sa avio prijevozom za pojedinačne narudžbe uvoza!


Objavljeno 17.03.2014.

Dainese Intense Maxxis Fox MSC Hope The Oakley Sram Dostava Nulti servis obavljen 10% popusta za gotovinu